Küçük Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.
Wiki Article
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğu kez sınai tesislerde dü farklı sahaı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu kurmak midein kullanılmaktadırlar.
Yangın kapkaloriın haricen açılmayacak nitelikte olması az önce de bahsettiğimiz kadar panik halindeki insanların bâtıneride bir şey unutma veya birini istirdat amaçlı bağırsakeriye intisap isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı için kucakerideki ruhluların kurtarılması top meraklı ekiplere bırakılması gereken bir maslahattir.
Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) gerçek amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki yaman, yangın, gaz lambası vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu aksi koşulların sair katlara intikalini kösteklemek yahut kabil evetğu kadar geciktirmektir.
Her kapı aynı dayanıklılığa malik olmadığı üzere bu peklik süresi 20 ile 180 an ortada değişlemebiliyor. Ancak bu kapılar büsbütün yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir müddet dayanacak derece metin. özetta baplar kanatıcı malzemelerden yapılmıştır ve bir yangın ahir behemehâl yanacaktır.
kaynağı değhizmettir]
Yangın anında insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesi kucakin yangın bapsı son derece kritik bir öneme sahiptir.
Allıkışveriş merkezi, sinema, okul, şifahane üzere kombine ömür alanlarında yangın kapısı kullanmaı emniyetliği arttırır. Apartmanlar, fabrika, otel üzere binalarda da evgin çıkış kapıları yangın çabucak kullanılır ve şişko tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın kapılarının bir özelliği ise yer sarsıntısı üzere durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapıları haricen açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır.
Yangın çıkış bapları, bir binadan yahut tesisden yangın sırasında güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan baplardır.
Opsiyonel olarak kötü sızdırmazlık sağlayan kapı astı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.
Yangın Bapsı gerçek amacı insanların mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık Yangın Çıkış Kapısı bünyelıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden henüz bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Yangına dayanıklı kapıların sundurma kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu nokta ahşap bapnın yasak olması karınin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirimımızın önemli bir parçbirliı haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin katı keşik opsiyonel olarak kırmızıınan hidrolik karakol ile daha kesif tasarruf sağlamlanabilir.
Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Yüksek sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı sinelerine yerleştirilmesi ile bu kapılar yaşam kurtarmaktadır.